Gradska knjižnica Županja

Likovno-poetska radionica

O ČEMU GOVORIMO KADA GOVORIMO O LJUBAVI?

Upravo je to tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, ali i naše likovno – poetske radionice koju smo organizirali u suradnji s Osnovnom školom Mate Lovraka iz Županje. O ljubavi neprestano govorimo jer je ona nevidljiva snaga koja nas pokreće. Ljubav je esencija koja prožima sve sfere našeg života.

Kao motivacija za ovu radionicu poslužila nam je pjesma Josipa Pupačića ˝Zaljubljen u ljubav˝. Prvo što je djecu zanimalo bilo je kako možemo biti zaljubljeni u ljubav. Pitanje je bilo jako dobro, jer za njih ljubav i zaljubljenost ima isto značenje. Radionica nam je otkrila da postoji jako puno vrsta ljubavi i da to nije samo ljubav prema drugom ljudskom biću. Jedna od ljubavi je i ljubav prema čitanju i pisanju. Ono budi našu maštu i ispunjava neistražene dijelove našeg bića. Na taj način postajemo stvaratelji novih svjetova u kojima je sve moguće.

Njihova ljubav prema pisanju poezije bio je razlog zbog kojeg smo ugostili ove učenike. Zabilježili smo dio njihovih razmišljanja o ljubavi koja su se lijepo uklopila s likovnim izričajem ljubavi.

Zahvaljujući ljubavi proveli smo večer u ugodnom druženju razmjenjujući misli o ljubavi šireći ih jedni prema drugima.

Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it