GKŽU

Gradska knjižnica Županja

Info

PROHLADNO PRIJEPODNE

Dvije mlade korisnice naše knjižnice "uniformirano" dolaze na Dječji odjel provesti sunčano, no prohladno prijepodne!

Ivana Šojat, 15.11.2016. GKŽU

Mjesec hrvatske knjige

Svake godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige  Gradska knjižnica  organizira dolazak školske djece kako bi se upoznala s njezinim radom i aktivnostima koje provodi.

Opširnije...

Zarobljeni i muke po udžbenicima

 

Velika dramska skupina Osnovne škole Ivana Kozarca pripremila je i izvela u  našem dječjem odjelu dvije kratke predstave povodom Mjeseca hrvatske knjige. Teme igrokaza vezane su uz knjige i naš odnos prema njima.

Opširnije...

ZDRAVA PREHRANA

U našoj knjižnici je 04.11.2015. održano predavanje o zdravoj prehrani. Predavač je bila univ.spec. nutricionizma Dubravka Marijanović- Vincetić koja je učenicima šestih i osmih razreda iz Osnovne škole Ivana Kozarca pokušala ukazati na važnost zdrave prehrane. Predavanje se pretvorilo u interesantnu diskusiju u kojoj se nametnulo niz pitanja : što jedemo, pijemo li dovoljno tekućine, jedemo li dovoljno voća i povrća, koliko dnevno imamo obroka itd. Nutricionistica je stavila naglasak na prehranu bogatu voćem i povrćem jer sadrže vitamine i minerale, ali i razne druge tvari neophodne za zdrav život. Treba kreirati tri glavna i dva međuobroka koji su nutritivno dovoljno bogati da zadovolje dnevne potrebe našeg organizma. Učenici su iznosili svoja iskustva i svoj način prehrane koji u velikom broju slučajeva nije dobar, i smatra se nezdravom prehranom. Cilj ovoga predavanja je oblikovanje prehrambenih navika djece i ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli kako bi se spriječile bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom .

Zaključak je sljedeći: treba se što prije početi hraniti zdravo, nikada nije kasno!

Opširnije...

PRETRAŽUJ

RADIONICE

PROMOCIJE